Theater op het Voortje – Productie 2020 Maelström  

We vielen stil maar zoeken inmiddels weer voorzichtig verder…..  

 

De Corona crisis zet de wereld zoals we die kennen op zijn kop, mijn wereld ook. 

Ik ben van slag, heb geen werk en ben niet meer in verbinding met de mensen zoals ik gewend ben. Wat me het meest raakt is de isolatie van mijn moeder die in al  haar kwetsbaarheid afhankelijk is van onze hulp. Mijn moeder wordt geïsoleerd van de wereld en deze wereld was al zo klein.  

 

In Maelström luisteren we naar de gedachten die Vera bezig houden. Zij worstelt met zichzelf en haar isolement. Er niet bij horen doet pijn. Vera is mede daardoor erg onzeker. Ze ziet alles en iedereen  om haar heen door een bril die gekleurd wordt door haar doofheid. 

 

Samen met Wim en Yvon, de acteurs die in de twee voorgaande  producties ook gespeeld hebben, is het zoeken naar een vorm die bij de inhoud van de voorstelling past. Cleo danst, steeds op haar hoede om de gepaste afstand te bewaren en Loet maakt muziek, ook hij zoekt zijn weg. Gelukkig, we spelen buiten, op locatie en ons speelplan is groot, dus kunnen we afstand bewaren.  

Het is fijn om dit samen mogen maken, samen zoeken we naar ons eigen isolement, en voelen de verbondenheid in onze zoektocht. 

 

Als we straks mogen spelen, in juli, is er plaats voor 50 bezoekers per voorstelling. We creëren voor iedereen een eigen plekje op gepaste afstand van elkaar om deze voorstellig te beleven. 

 

Wij hopen jullie weer mogen ontvangen in ons Theater op het Voortje. 

 

Namens het hele team, 

zorg goed voor elkaar en jezelf; blijf gezond. 

 

Anneke Schröder